Smerter

Hvorfor får jeg ondt?

Smerter er en mærkelig størrelse og opleves ikke ens for alle mennesker. Smerter er nemlig subjektive og bliver derfor nødt til at behandles derefter. Smerter føles forskelligt alt efter hvilket væv eller hvilken struktur i kroppen, der er ramt.

Hos Workforit anbefaler vi altid at søge hjælp når noget gør ondt, samt at får genoptræning uanset hvor lille skaden er. Dette øger dine chancer for at komme dig bedre og hurtigere, samt for ikke at få senfølger efter din skade.

Ophelingstid

Her kan du se ophelingstider for de forskellige strukturer vi har i kroppen. Alle oplysninger er generelle og kan variere ift. den aktuelle problematik.

Inflammation

En inflammatorisk tilstand i kroppen kan ske på forskellige måder, men ses typisk med de samme symptomer.

En inflammatorisk tilstand kan fx være:
  • Tennisalbue (musearm) eller golfalbue
  • Forstuvning
  • Skinnebensbetændelse
  • Løber eller springerknæ
En inflammatorisk tilstand kan være meget smertefuld, men det er muligt at behandle.

Hjælpende hormoner

Når vi får ondt i kroppen kan vores krop typisk kun fokusere på en smerte af gangen. 

Du kan prøve det på denne måde - har du et sted der gør ondt nu? - hvis ja, så prøv at nive dig selv hårdt et andet sted. Nu kan kroppen ikke fokusere på andet end det der gør mest ondt lige nu og her og derfor formindskes den smerte som du oplevede før (vær opmærksom på at dette er en forsimplet måde at teste på).

For at kunne hjælpe kroppen med smerterne, har vi forskellige hormoner i kroppen som vi kan bruge. I figuren til højre kan du se 4 hormoner som du selv har mulighed for at styre ved forskellige handlinger.